- -25%

Kiadás éve: 2006
Oldalszám: 120
Fomrátum: A/5
Az 1956-ban írt, máig alapműnek számító drámaelméleti könyvében Peter Szondi a 19. század végi dráma válságát és azokat a kitörési kísérleteket elemzi, amelyek e válság leküzdésének különböző lehetőségeit célozzák.
Fő esztétikai szempontja a dráma epizálódásának jelensége, az a folymaat, amelynek során a drámai alany drámai tárggyá válik. Ezt a termékeny szempontot vezeti végig századunk drámatörténetéből Ibsentől, Csehovtól kiindulva, Strindbergen, Hauptmannon, Pirandellón és másokon keresztül Piscatorig, Brechtig, O'Neillig, WQilderig, Millerig.
Kiadás éve: 2006
Oldalszám: 120
Fomrátum: A/5
A cookie-k olyan kis adatrészek, amelyeket szöveges fájlokban tárolnak, amelyek a webhelyek böngészőbe való betöltésekor az Ön számítógépén vagy más eszközén tárolódnak. Széles körben használják arra, hogy „emlékezzenek” Önre és preferenciáira, akár egyetlen látogatásnál, akár többszöri ismételt látogatásnál.
Számos különböző célra használunk sütiket. Egyes cookie-k technikai okokból szükségesek; néhány személyre szabott élményt tesz lehetővé mind a látogatók, mind a regisztrált felhasználók számára; és vannak olyanok, amelyek lehetővé teszik a kiválasztott harmadik fél hálózatainak hirdetéseinek megjelenítését.
A látogatók korlátozhatják a cookie-k használatát, vagy teljesen megakadályozhatják azok beállítását. Ha letiltja a cookie-kat, kérjük, vegye figyelembe, hogy szolgáltatásunk egyes funkciói nem működnek megfelelően.
Csak akkor gyűjtünk információkat Önről, ha okunk van rá – például szolgáltatásaink nyújtása, Önnel való kommunikáció, vagy szolgáltatásaink javítása érdekében.
Elkötelezettek vagyunk amellett, hogy megőrizzük weboldalunk látogatóinak bizalmát. Nem gyűjtünk, nem adunk el, nem bérelünk vagy kereskedünk e-mail listákat vagy adatokat más cégekkel és vállalkozásokkal. Tekintse meg Adatvédelmi nyilatkozatunkat, ahol részletes információkat olvashat arról, hogy mikor és miért gyűjtjük az Ön személyes adatait, hogyan használjuk azokat, milyen korlátozott feltételek mellett közölhetjük azokat mások számára, és hogyan tartjuk biztonságban azokat. Időről időre módosíthatjuk a cookie-kat és az adatvédelmi szabályzatot. Ez a szabályzat 2018. május 24-től hatályos.